IPL Tretmani

IPL – trajno uklanjanje dlačica

ŠTO JE TO IPL I KAKO DJELUJE?
IPL – Intense Pulsed Light je postupak koji djeluje na sam korijen dlake. Intenzivan snop svjetla prolazi kroz kožu te pogađa melanin – tamni pigment dlake. tu se svjetlo pretvara u toplinu koja uništava cijeli korijen. Postupak djeluje i na urasle dlake. Željeni učinak bit će veći što je koža svijetlija, a dlake tamnije.
KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?
Sve dlake u tijelu nisu u istoj fazi rasta. Korijen možemo trajno uništiti samo u prvoj fazi rasta, te je zato tretman potrebno ponavljati više puta. U većini slučajeva bit će dovoljno 5 do 10 tretmana.Veliki dio dlaka nestane trajno već poslije nekoliko tretmana. Do idućeg tretmana mora proći 4 do 6 tjedana kako bi korijen dlaka koje nismo uništili postao ponovno aktivan.
KOLIKO TRAJE JEDAN TRETMAN?
Duljina tretmana ovisi o gustoći dlaka i površini na koju djelujemo – od nekoliko minuta za tretman nadusnice do tri sata za tretman cijelih nogu.
KAKO SE PRIPREMITI ZA TRETMAN?
Prije samog tretmana te tokom cijelog ciklusa tretmana KOŽA SE NESMIJE IZLAGATI SUNCU NITI SOLARIJU, jer što je koža tamnija rezultat će biti slabiji. Dva dana prije tretmana potrebno je žiletom obrijati problematična mjesta. Ukoliko ste dlake prethodno odstranili voskom ili kožu izlagali suncu treba sačekati oko jedan mjesec da dlake ponovo izrastu i koža posvijetli da bi mogli pristupiti tretmanu.
MOGU LI SVI NA TRETMAN?
Crna ili jako tamna koža ne može se tretirati. Zbog tamnog pigmenta IPL puls bi zagrijao i kožu te bi tako došlo do opeklina. Terapeut će eventualnim probnim tretmanom odrediti da li je koža pretamna. Osobe sa svijetlijom bojom dlaka slabije reagiraju na tretman, dok bijele dlake nije moguće tretirati.
BOLI LI?
Kod većine osoba tretman izaziva blago peckanje na koje se brzo naviknu. Bol nadalje ovisi o tome gdje vršimo treman, kojom snagom, koliko je tamna koža i koliko su tamne i guste dlake na koje se djeluje.
ŠTO SE DOGAĐA POSLIJE TRETMANA?
Može doći do blagog crvenila kože. Nakon tretmana preporuča se kožu mazati sa Aloe Vera gelom. U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti manje otekline ili mali plikovi koji nestaju nakon nekoliko dana. Plikove ne treba uklanjati jer može doći do upale odn. ožiljka. Ponekad dolazi do lagane promjene pigmenta, a naročito ako ste prethodno kožu izlagali suncu.

VAŽNO!!! NAKON SVAGOG TRETMANA DLAKE NASTAVLJAJU RASTI, TE ĆE ONE UNIŠTENE ISPASTI SAME NAKON DESETAK DANA.

IPL – pomlađivanje kože

Samopomlađivanje – iznutra Fotopomlađivanje ili fotorejuvenacija najnoviji je sustav pomlađivanja kože i uklanjanja bora pomoću poticanja stvaranja vlastitog kolagena. Stoga mnogi svjetski stručnjaci za ljepotu upravo taj tretman nazivaju najboljim nekirurškim liftingom uopće.
Nakon što na kožu pomoću sonde primijenimo svjetlosni spektar od 550 do 1200 nm, on se apsorbira u fibroblaste u kojima se svjetlosna energija pretvara u toplinsku i dovodi do zagrijavanja fibroblasta do 60º C, temperature koja je potrebna za aktivaciju proizvodnje kolagena, čime se potiče samopomlađivanje kože iznutra.
Tako tretirana koža dubinski se revitalizira te postaje sjajnija, blistavija i mladolikija. Duboke i plitke bore zaglađuju se, a koži se vraća izgubljeni tonus. Tretmani fotopomlađivanja prava su revolucija u kozmetologiji i najbolji učinak pokazuju kad se provodi ciklus u razmaku od mjesec dana uz klasičan kozmetički tretman. Prije odluke o eventualnom kirurškom liftingu koži treba dati još jednu priliku da što dulje zadrži svoju prirodnu ljepotu i na gotovo prirodan način ponovno zadobije stari sjaj.
IPL tehnologija u rješavanju različitih kozmetičkih problema nadmoćna je nad svim dosadašnjim sličnim tretmanima. Ako imate probleme s aknama, želite se trajno riješiti dlaka ili vam je potreban vrhunski lifting, Intensed Pulsed Light tehnologija najbolji je odabir za vas.

Rezerviraj online

Cjenik