Depilacije

U Happinessu za depilaciju koristimo renomirane talijanske RICA voskove i Cleopatra šećernu pastu.

Depilacija sa voskom

U Happinessu za depilaciju koristimo renomirane talijanske RICA voskove.

Egipatska depilacija šečernom pastom

Otključajte misterije Drevnog Egipta, izgledajte i osjećajte se poput Kraljice!
Cleopatrina šećerna pasta za egipatsku depilaciju je 100% prirodni, domaći proizvod, na bazi šećera, limuna, ekstrakta nevena i aloe vere. Ne sadrži kemikalije, ljepila, umjetne boje ni mirise. Pogodna je za sve tipove kože.
Zbog svog jedinstvenog sastava i načina uporabe ne iritira kožu te se preporuča SVIMA, a posebno se ova vrsta depilacija preporuča osobama s proširenim venama i osobama sklonim pucanju kapilara.
U čemu je specifičnost šećerne paste CLEOPATRA?
Kako je šećerna pasta dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula i za razliku od običnog voska, prodire puno dublje u kožu. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne trga ju, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan. Upravo zbog toga dlačice rastu sve sporije i sporije. Koje su prednosti depilacije šećernom pastom? Iako depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom, postupak je manje bolan, a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože.
Depilacija je također higijenska jer je materijal namijenjen samo za jednu osobu. Kako se izvodi? Na kožu očišćenu posebnim losionom nanosi se šećerni gel i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica, rukom ili posebnom gumiranom rastezljivom trakom dlačice se uklanjaju u istom smjeru u kojem rastu.
Po čemu je drugačija od običnog voska?
Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema neugodnih i ružnih prištića koji nastaju zbog urastanja dlačica pod kožu. Koliko je često potrebno ići na depilaciju? Idealno bi bilo depilirati dlačice šećernom pastom svaka dva-tri tjedna sve dok dlačice ne oslabe. Nakon toga depilacija ne mora biti toliko učestala, dovoljno je i jednom u šest tjedana.
Važno je naglasiti da je depilacija šećernom pastom manje bolna od depilacije voskom. Koliko dugačke moraju biti dlačice? Važno je da se dlačice depiliraju dok su još kratke (nekoliko milimetara), odnosno u fazi rasta. Jer, kad je dlaka već duga, ona je u tzv. fazi opadanja i u folikuli se već stvara dlačica koja će doći na njeno mjesto. Kad je dlačica kraća, biti će potrebno puno više vremena da se u folikuli stvori nova i izraste.
Kakvo je djelovanje šećerne paste na kožu?
S obzirom na blagotvorna djelovanja glukoze, saharoze i fruktoze, koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih točkica niti alergijskih reakcija, već ostaje glatka i baršunasta. Zato se preporučuje i za depilaciju ruku i prepona gdje je koža posebno nježna i osjetljiva. Pasta je hipoalergena i ne izaziva nikakve reakcije.

Rezerviraj online

Cjenik